Valoa pimeyteen - joogaa ja patikointia

Valoa pimeyteen - joogaa ja patikointia20 Oct 10:00 - 26 Oct 20:00 - Molyvos
Joogalomat Kreikassa - Yogaholidays in Greece

Route
More info

Valoa pimeyteen - joogaa ja patikointia Lesvoksella 20.-26.10.

Lokakuussa vaelletaan Lesvoksen henkeäsalpaavan kauniissa ja vaihtelevan monipuolisessa luonnossa. Tässä vaiheessa turistisesonki on jo päättynyt ja Molyvoksen kaunis kylä on vähitellen vaipumassa uneliaaseen hiljaiseloon ja monet turistikaupat ovat jo sulkeneet ovensa. Parhaat tavernat ovat vielä auki ja tarjoavat herkullista välimerellistä ruokaa.
Kaikkialla vallitsee hiljainen ja rauhaisa, pysähtynyt tunnelma. Yksi ihanimpia ajankohtia mielestäni.
Joka tapauksessa AURINKO & VALO tuntuvat talvihorrosta lähestyvän Suomen jälkeen huikaisevalta!
Päivälämpötila vaihtelee noin 18-24 asteen välillä. Aurinkoisina päivinä on siis vielä ihan rantakelit, mutta tietenkin tähän vuodenaikaan liittyy arvaamattomuus ja voi myös sataa ripauttaa tai olla tuulista.Kirkas puhdas merivesi on lämpötilaltaan raikasta, silti erittäin uimakelpoista. Käymme tietenkin myös Eftaloun luonnon kuumissa lähteissä, joissa veden lämpötila on n 44 astetta.

Lämpimästi tervetuloa joogan, upean luonnon, auringon ja kreikkalaisen vieraanvaraisuuden lähteille tälle uskomattoman kauniille
minun mielestäni tietenkin Kreikan kauneimmalle, saarelle!

RETKET
Päivämme muodostuvat leppoisista kävelyretkistä kauniissa luonnossa merenrannassa, antiikinaikuisilla kivipoluilla vuorilla, oliivilehdoissa tai plataanien/pinjojen katveessa. Ohjelmaan voitte myös itse vaikuttaa mielenkiinnonkohteiden mukaan. Voimme tehdä retkiä erilaisiin paikkoihin saarella, esimerkiksi Ihmeitätekevän Arkkienkeli Mikaelin luostariin, saaren suurimmalle vesiputouksella (jossa tähän vuodenaikaan kuitenkaan ei ehkä ole vettä, mutta se on silti upea näky). Paikallisella hunajatehtaalla päästään maistelemaan erilaisia erikoisiakin hunajalaatuja (esim kastanja ja kanerva) ja tutustumaan koko prosessiin, minua jaksaa aina hämmästyttää mehiläisten älykkyys… Eräs retki voi suuntautua saaren keskiosiin ”taikakylään” Agiassokseen, joka on kuuluisa värikkäästä keramiikastaan. Siellä on myös upea Neitsyt Marian kirkko. Taikakylään saavumme jalkaisin yhtä kauneinta polkua Olympos-vuoren kupeessa! Tämä retki päättyy ihanaan hemmotteluhetkeen SPA:han merenrannalle, jossa on myös luonnon kuumat lähteet. Sieltä voi tilata etukäteen hieronnan, tai istua vain luonnon lämmonvesialtaan äärellä ja nauttia elämästä! Jos ryhmässä on kiinnostusta, voimme järjestää myös kreikkalaisen ruoanlaiton pienen pikakurssin.
Vaelluksille lähtö on aamiaisen jälkeen. Retket huipentuvat yhteiseen herkulliseen kreikkalaiseen lounaaseen jossakin retkikohteessa. Vaellusmaasto on yleensä melko helppoa, mutta vaatii kuitenkin tasapainoa ja hyvät tukevat (vedenpitävät) kengät. Nousuja ja laskuja on myös. Pituudeltaan vaellukset ovat noin 7-10 km mittaisia. Pidämme pieniä taukoja ja syömme aina omia eväitä/hedelmiä luonnossa, joten muista ottaa juomapullo tai termari & eväsrasia mukaan!
Molyvoksessa on myös hyvinhoidettu ratsutalli, josta voi ottaa ratsastustunteja tai mennä maastoon oppaan kanssa.

JOOGA
Joogatunnit pidetään pienessä ”Pantotechnion”-joogastudiossa, joka on Erifilli-hotellia vastapäätä.
Jooga on kaikille sopivaa lempeätä hathajoogaa, lähinnä rauhoittumista ja venyttelyä päivän päätteeksi hoitaen selkää, niveliä ja lihaksia, unohtamatta rentoutumista ja meditaatiota. Joogatunneilla ei ole mitään valmiiksi loppuunsuunniteltua ”ohjelmaa”, kaikkien osallistujien toiveet ja tarpeet otetaan huomioon.
Joogamatot ja tarvikkeet ovat salilla, mukaan tarvitset vain rennot, lämpimät joogavaatteet. Muista villasukat!!!

HOTELLI
Majoitus on kotoisassa pienessä Erifilli-hotellissa: LINKKI eriphillyhotel-molivos.com/.
Hotelli sijaitsee hieman Molyvos-kylän ulkopuolella rauhallisella maaseudulla. Hotellilta on noin 500m lähimpään tavernaan ja kauppaan, kylään noin 20 min kävely ja joogastudio on siis melkein vastapäätä 5min päässä. Halutessaan voi vuokrata polkupyörän, jolla voi suhauttaa todella näppärästi edestakaisin. Hotellin pihalla on kaksi uima-allasta, vaikka merenrantakin on melko lähellä, oikein kiva sellainen ”salabiitsi”.
Erifilli-hotellissa on pieniä yhden huoneen studioita ja kahden huoneen asuntoja. Molemmissa on pieni keittiö.
Kompleksiin kuuluu myös viereinen uusi ”Time to Smile”-hotelli ja siellä LUX-tason asunnot ovat todella hienoja ja tilavia. Niissäkin on makuuhuone, olohuone ja täydellinen keittiö.
Kaikissa huoneissa on parveke ja ilmastointi, joka toimii myös viileällä lämmityksenä. Aamiainen kuuluu hintaan kaikissa huoneissa. Hotelli on perheyritys ja he kaikki ovat todella sydämellisiä ja ystävällisiä.

OHJELMA
Ohjelma on leppoisa ja siihen on jätetty aikaa myös omatoimiseen oleiluun, arjesta irrottautumiseen ja lepäilyyn. Tämä paikka ja sen energiat suorastaan kutsuvat pysähtymään ja hellittämään hyvin syvällisellä tasolla. Tältä se suurinpiirtein näyttää ja säästä riippuen teemme muutoksia:

pe 19.10. matkapäivä, suosittelen tulemaan jo päivää aiemminkin, jotta ehdit laskeutua Lesvoksen parantaviin energioihin
la 20.10. kokoontuminen klo 10 joogastudioon, tutustuminen ja joogaharjoitus 2h. Lounas lähitavernassa ja iltapäivällä kiertelemme Molyvoksen mukulakivikujilla ja ihailemme auringonlaskua linnan edustalle.
su 21.10. retki rantoja pitkin Eftaloun kuumiin lähteisiin, lounas merenrannalla, iltajooga 2h
ma 22.10. retki + iltajooga
ti 23.10. aamupäivä vapaata esim rannalla, kuumissa lähteissä tai Molyvoksessa + iltajooga 2h
ke 24.10. kokopäivän retki, ilta vapaa
to 25.10. retki + iltajooga 2h
pe 26.10. aamujooga 2,5h, ilta vapaa esim ostoksille, yhteinen illallinen Molyvoksen satamassa

Tämä on ns. ”omatoimimatka” eli itse järjestät omat lentosi.
Hyvät yhteydet Ateenaan ovat Aegean airlinesillä en.aegeanair.com/ . Tai lennät ihan millä tahansa halvimmalla tavalla Ateenaan (esim. Norwegian, Scandinavian Airlines, Lufthansa) ja sieltä kotimaanlento Lesvoksen pääkaupunkiin Mytiliniin (55min).
Jos matkan varaaminen tuntuu hankalalta tai Sinulla ei ole aikaa, paikallinen matkatoimisto auttaa. (LINKKI www.joogaakreikassa.fi/linkit-matkustaminen.html )
Mitä aikaisemmin lennot ostaa sitä halvemmalla pääsee! (Ateenaan suorat lennot: Aegean ma/ke/pe ja Norwegian ti/la)

Mytilinin lentokentältä sinut noutaa paikallinen taksikuski Michalis, Jorgos tai Christos. Taksikyydin voi jakaa muiden samalla lennolla olevien kanssa. Halutessasi voit tietenkin vuokrata myös auton. Se odottaa Sinua lentokentällä ja sinne sen voi myös lähtiessäsi jättää. Matka lentokentältä hotelliin on hieman yli tunnin (65km). On myös olemassa halpa bussiyhteys, mutta aikataulut eivät yleensä sovi lentoihin ellet yövy saaren vilkkaassa pääkaupungissa Mytilinissä. Jos haluat yöpyä Mytilinissä tullessasi tai lähtiessä, kysy minulta suosituksia.

Kun Sinulla on lentolippu, se toimii kurssin varauksena. Sen jälkeen tilaan Sinulle majoituksen ja taksikyydin. Ryhmän maksimikoko on 16 henkilöä, minimiä ei ole, joten voit huoleti varata lentolippusi.

KULUSI:
-etsi netistä halvimmat lennot Mytiliniin (lentokenttätunnus MJT, Ateena ATH)
-taksikuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin 75euroa suuntaansa, jonka voi mahdollisesti jakaa toisten kanssa
-hotellimajoitus/ päivä aamiaisineen: STUDIO: 25€/1 hlö & 35€/2hlöä, ASUNTO: 35€/1hlö & 45€/2hlöä, LUX: 55€/1hlö & 65€/2 hlöä
-opastetut vaellukset kuljetuksineen, joogatunnit ja joogatarvikkeet 330 euroa
-yhteiset ateriat retkillä
-matkavakuutus on aina hyvä olla

VARAUKSET JA LISÄTIEDOT:
sähköposti: marjaana(at)joogaaiora.fi ja puh 050 411 7139© 2018 Siguez